Аптечні заклади, які розташовані в приміщенні або на території лікувально-профілактичного закладу, мають укласти договір про реімбурсацію

Опубліковано 26.12.2023 о 12:48

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Кіровоградській області інформує, що Кабінетом Міністрів України 22 грудня 2023 року прийнято постанову № 1362 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 р. № 929 і від 27 лютого 2019 р. № 136», якою внесено зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів).

Ліцензійні умови доповнено положенням, згідно з яким у разі розміщення аптеки та/або аптечного пункту ліцензіата в приміщенні та/або на території лікувально-профілактичного закладу ліцензіат укладає договір про реімбурсацію відповідно до Порядку укладення, зміни та припинення договору про реімбурсацію та за формою, що затверджені постановою Кабміну від 27.02.2019 N 136 “Деякі питання щодо договорів про реімбурсацію”.

Суб’єкти господарювання, аптеки та/або аптечні пункти яких розміщені у приміщенні та/або на території лікувально-профілактичного закладу, зобов’язані укласти договір з НСЗУ з метою забезпечення в таких аптечних закладах відпуску споживачам лікарських засобів та/або медичних виробів згідно з умовами укладеного договору.

Постанова Кабінету Міністрів України від 22.12.2023 № 1362 набирає чинності через два місяці з дня її опублікування. (За матеріалами сайту Держлікслужби)

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

«Е-рецепти можна тимчасово погасити без СМС»

Наступна

Щодо дотримання вимог до оформлення інструкції для медичного застосування лікарського засобу, яка вкладається у вторинну упаковку лікарського засобу