Держлікслужба взяла участь у черговому засіданні Керівного комітету Механізму держав-членів щодо неякісної та фальсифікованої медичної продукції

Опубліковано 13.03.2023 о 13:09

09-10 березня 2023 року відбулося засідання Керівного комітету Механізму держав-членів щодо неякісних та фальсифікованих медичних продуктів, організоване Секретаріатом ВООЗ та представниками Механізму країн-членів ВООЗ з питань неякісних і фальсифікованих медичних продуктів.

Пріоритетними питаннями, які розглядалися на даному засіданні, були:

– оновлена інформація про основні заходи та бюджет Керівного комітету механізму держав-членів щодо неякісних та фальсифікованих медичних продуктів для реалізації зазначених заходів;

– оновлення Глобальної системи спостереження та моніторингу ВООЗ;

– актуалізація роботи по пріоритетних заходах на 2022-2023 роки;

– участь ВООЗ у глобальних і регіональних ініціативах;

– оновлена інформація від заступників Голови щодо актуальних ініціатив у їх регіонах;

– обговорення переліку пріоритетних заходів, необхідних для виконання робочого плану Механізму держав-членів щодо неякісних та фальсифікованих медичних продуктів на період 2024-2025 роки;

Крім того, Секретаріат ВООЗ презентував нульовий проект переліку пріоритетних заходів на 2024-2025 рр. та нульовий проект технічного завдання для оцінки Механізму держав-членів щодо неякісних та фальсифікованих медичних продуктів.

Довідково:

У 2012 році Всесвітня асамблея охорони здоров’я заснувала механізм держав-членів для розв’язання проблеми боротьби з неякісною та фальсифікованою медичною продукцією.

Механізм держав-членів має Керівний комітет, який очолює Голова та 11 віце-голів, які представляють шість регіонів ВООЗ. 

Термін повноважень Голови та заступників Голови розпочинається наприкінці чергової сесії механізму та закінчується наприкінці кожної другої чергової сесії. Голова змінюється між Регіонами у алфавітному порядку.

Актуальний перелік членів Керівного комітету розміщено за посиланням: https://apps.who.int/gb/sf/e/Steering_Committee_en.html.

Метою механізму держав-членів є захист громадського здоров’я та сприяння доступу до недорогих, безпечних, ефективних і якісних медичних продуктів, сприяння ефективній співпраці між державами-членами та Секретаріатом, профілактиці та контролю неякісних та фальсифікованих медичних продуктів та пов’язаної з ними діяльності.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Звіт за 06 - 10.03.2023 року

Наступна

Держлікслужба взяла участь у 8-му засіданні Європейського комітету з косметики та здоров’я споживачів (CD-P-COS) та у 11-му спільному засіданні Європейського комітету з косметики та здоров’я споживачів (CD-P-COS) та мережі офіційних лабораторій контролю косметики (OCCL)