Держлікслужба здійснює свої повноваження в умовах воєнного стану

Опубліковано 16.05.2022 о 14:30

З метою безперебійного забезпечення громадян України лікарськими засобами на час оголошення воєнного стану за минулий тиждень здійснено:

– в рамках здійснення державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться в Україну, Порядок якого затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 14.09.2005 № 902, видано 670 висновків про якість ввезених лікарських засобів.

– опрацьовано 2 термінових повідомлень стосовно виявлення фальсифікованих лікарських засобів, що надійшли від міжнародних організацій та національних регуляторних органів у сфері контролю якості лікарських засобів. Держлікслужбою направлено термінове повідомлення щодо виявлення одного лікарського засобу на території України. Інформацію розміщено на офіційному вебсайті Держлікслужби в розділі «Контроль якості лікарських засобів, Інформація від міжнародних організацій та національних регуляторних органів стосовно виявлення фальсифікованих лікарських засобів».

– розглянуто 7 заяв суб’єктів господарювання на отримання ліцензій, переоформлення ліцензій, анулювання ліцензій на право здійснення господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та прийняті позитивні  рішення.  Видано 13 дозволів на право ввезення на територію України, вивезення з території України або транзиту через територію України наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. З детальною інформацією  можна ознайомитися за посиланням.

10 травня 2022 року відбулося чергове засідання робочої групи з питань ліцензування виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів). Видано 15 нових ліцензій, 11 суб’єктам господарювання – розширено ліцензії, для 1 – частково звужена, 18 – тимчасово зупинені ліцензії та для 17 суб’єктів – частково анульовані.  Повну інформацію про прийняті Держлікслужбою рішення розміщено на сайті у розділі “Оптова, роздрібна торгівля лікарськими засобами» закладка: «Рішення щодо видачі та анулювання ліцензій».

В той же день розглянуто заяви суб’єктів господарювання про розширення провадження виду господарської діяльності в частині імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) та внесення змін у додатки до ліцензій на провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів).

Видача ліцензії (імпорт ЛЗ) : 1 СГД. 

Відкриття нового місця провадження діяльності (імпорт ЛЗ): 0 СГД.

Внесення змін в ліцензію на імпорт (доповнення переліку лз, зміна переліку лз, зміна уповноважених осіб): 8 СГД. 

Видача ліцензії на виробництво (промислове): 1 СГД. 

Внесення змін в ліцензію на виробництво (промислове) зміна особливих умов провадження діяльності: 1 СГД. 

Повну інформацію про прийняті Держлікслужбою рішення розміщено на сайті у розділі “Виробництво та імпорт лікарських засобів» закладка: Рішення щодо видачі та анулювання ліцензій виробництва та імпорту лікарських засобів”.

Зберігайте спокій, керуйтесь лише офіційними каналами комунікації, стежте за інформацією державних органів та органів влади на місцях.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Наша робота в регіонах

Наступна

Держлікслужба: діяльність за минулий тиждень