Представник ДП «Український науковий фармакопейний центр якості лікарських засобів» м. Харків взяв участь у Тижні Eurachem – 2022

Опубліковано 08.06.2022 о 18:04

ДП «Український науковий фармакопейний центр якості лікарських засобів» прийняв участь у Тижні Eurachem – 2022, який проходив дистанційно 16-20 травня 2022 р. у м. Тбілісі, Грузія. В рамках заходу був проведений 3-денний науковий семінар на тему: «Проблеми забезпечення якості вимірювань від галузевих до лабораторних з фокусом на вимогах ISO/IEC 17025:2017», організований Генеральною асамблеєю Eurachem 2022 року, яка нараховує 36 країн-учасників, а також Грузинською асоціацією лабораторій (GeLab). 

Цьогоріч до участі у Генеральній асамблеї Eurachem разом з офіційним представником України –  начальником лабораторії ДП “ УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ ” Овсієм Левбаргом був запрошений заст. директора з наукової роботи ДП «Український науковий фармакопейний центр якості лікарських засобів», д-р фарм. н., ст. наук. співроб. Дмитро Леонтьєв. 

В рамках семінару обговорювалися питання щодо впровадження належних практик якості і забезпечення міжнародної метрологічної простежуваності результатів хімічного аналізу в лабораторіях, в тому числі і в лабораторіях з контролю якості лікарських засобів. Представник ДП «Український науковий фармакопейний центр якості лікарських засобів» у своєму докладі поділився з присутніми досягненнями підприємства у сфері розробки національної системи фармакопейних стандартних зразків (ФСЗ ДФУ), національної Програми професійного тестування лабораторій та впровадження концепції невизначеності вимірювань в лабораторіях, яка спирається на галузеву стандартизацію. 

ДП «Український науковий фармакопейний центр якості лікарських засобів» м. Харків продовжує свою роботу та запрошує до плідної співпраці усі зацікавлені організації та установи.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Держлікслужба: діяльність за минулий тиждень

Наступна

Підписано Меморандум про співпрацю з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка