Ще один мобільний аптечний пункт вийшов на маршрут

Опубліковано 01.03.2024 о 15:01

У перший день весни в Миколаївській області за підтримки місцевої ОВА вийшов на маршрут мобільний аптечний пункт (МАП) – наразі це перший в області і третій в Україні.

МАП належить підприємству Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста України «Шпиталь Українського червоного хреста».

У відкритті маршруту взяли участь заступник Голови Миколаївської ОВА Юрій Гранатуров, начальник Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Миколаївській області Юрій Гальченко та його заступниця Антоніна Ковальчук.

Держлікслужбою та Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Миколаївській області була забезпечена різнобічна методологічна та організаційна підтримка цієї ініціативи.

МАП облаштований відповідно до вимог Ліцензійних умов, який буде обслуговувати мешканців п’яти сіл Миколаївської області, два з яких були деокуповані у 2022 році. Мобільним аптечним пунктом будуть реалізовуватись як безрецептурні, так і рецептурні ліки, а також ті, що  підлягають реімбурсації за програмою «Доступні ліки». Усі рецептурні лікарські засоби відпускатимуться за паперовими та електронними рецептами.

За результатами роботи МАПу буде вирішено питання про початок роботи інших таких аптечних закладів у Миколаївській області за додатковими маршрутами.

До відома

6 березня в Черкаській області має виїхати на маршрут черговий МАП. Перший МАП розпочав роботу в Черкаській області 8 лютого, в Харківській області – 18 січня.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Звіт за 19 - 23 лютого 2024 року

Наступна

Звіт за період 26 лютого по 01 березня 2024 року