Головні спеціалісти сектору провели ознайомчі інформаційно-консультативні візити в аптечних закладах міста Тернополя

Опубліковано 27.02.2023 о 16:50

В аптечних закладах наявні лікарські засоби L-тироксину, еутироксу, розчини і таблетовані препарати йоду в достатній кількості

Аптеки, що мають договір з Національною службою здоров’я України на відповідний тип програми (Інсуліни, «Доступні ліки») належно забезпечені препаратами інсуліну, серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми, діабету ІІ типу, нецукрового діабету, епілепсії, розладів психіки та поведінки. На період дії воєнного стану «Доступні ліки» та інсулін можна отримати як за електронним, так і за паперовим рецептам», – розповіли головні спеціалісти сектору державного контролю у сфері обігу лікарських засобів, медичної продукції та обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекусорів.

Спілкуючись з відвідувачами, з’ясовано, що відбулось підвищення цін. щодо якості лікарських засобів. Скарг стосовно якості лікарських засобів не було.

Від початку воєнного стану в аптечних закладах ціни на лікарські засоби та медичні вироби зросли з об’єктивних причин, на даний момент ціни стабільні і не підвищуються.

Щотижнево опрацьовується окреме доручення Держлікслужби та доручення Міністра охорони здоров’я України, здійснюється моніторинг цін лікарських засобів, згідно переліку суб’єктами господарювання, а також організовується моніторинг наявності лікарських засобів згідно переліку в аптечних мережах та складах області.

Зібрана інформація щодо наявності виробів медичного призначення, їхньої реалізації та надано роз’яснення по актуальних питаннях суб’єктів господарювання.

До слова, головні спеціалісти сектору державного контролю у сфері обігу лікарських засобів, медичної продукції та обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекусорів провели ознайомчі візити в аптечних закладах міста Тернополя:

  • ФОП Казмірчук Сергій Валерійович Аптека №2 “Сімейний лікар” м.Тернопіль, вул.Монастирського, 48 А;
  • ФОП Кіндрат Андрій Романович Аптека №2 м.Тернопіль, вул.Лесі Українки, 1;
  • ТОВ “ДЖЕРЕЛА ДОВГОЛІТТЯ” Аптека №8, м.Тернопіль, вул.Лесі Українки, 12/76;
  • ФОП Яріш Андрій МихайловичАптека №1, м.Тернопіль, вул.Збаразька, 37, прим.6а;
  • ТОВ «Фарма-Захід» Аптека №23 м.Тернопіль, пр-т Злуки, 1;
  • “Да Сігна Тернопіль” Аптека №2 м.Тернопіль, вул.Текстильна, 2, прим.9;
  • Товариство з обмеженою відповідальністю “Да Сігна Тернопіль” Аптека №1, м.Тернопіль, вул.Карпенка М., 10;
  • Товариство з обмеженою відповідальністю “Аптека низьких цін Волинь” Аптека №11, м. Тернопіль, вул. Руська, 20, прим.2;
  • Товариство з обмеженою відповідальністю “ФАРМАСТОР” Аптека №88 Доброго дня, м. Тернопіль, вул. Живова, 9-А ;
  • Товариство з обмеженою відповідальністю “ДЖЕРЕЛА РОДИННОГО ЗДОРОВ`Я” Аптека №11, Тернопільська обл., смт Гусятин, пр-т Незалежності, 42В.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Укладений Меморандум про співпрацю між Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Тернопільській області та Тернопільським національним медичним університетом імені І.Я. Горбачевського

Наступна

ОСОБЛИВОСТІ ЗАПРОВАДЖЕННЯ Е-РЕЦЕПТА