Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Сумській області інформує про поводження з лікарськими засобами, що не підлягають подальшому використанню

Опубліковано 23.01.2019 о 15:31

Утилізація та знищення лікарських засобів здійснюється у відповідності до вимог законодавства України:

  • Закону України «Про лікарські засоби»;
  • Закону «Про відходи»;
  • Наказу МОЗ України від 24.04.2015 № 242 «Про затвердження Правил утилізації та знищення лікарських засобів»;
  • Наказу Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України» від 19.03.1999 № 67/59 «Про затвердження правил проведення утилізації та знищення неякісних лікарських засобів, до складу яких входять наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори».

Відповідно до Наказу МОЗ України від 24.04.2015 №242 «Про затвердження Правил утилізації та знищення лікарських засобів» (далі Правила) наявність в обігу лікарських засобів, що не підлягають подальшому використанню, встановлюється органами державного контролю та/або посадовими (уповноваженими) особами суб’єктів господарювання у сфері обігу лікарських засобів. Такі лікарські засоби вилучаються з обігу, а факт їх наявності фіксується актом (Додаток 1 до Правил ).

Лікарські засоби, що не підлягають подальшому використанню, набувають статусу «відходів» та передаються для утилізації або знешкодження до суб’єктів господарювання, які мають відповідні ліцензії на провадження господарської діяльності у сфері поводження з небезпечними відходами безпосередньо або через постачальників, якщо таке передбачено відповідними договірними умовами.

Згідно пункту 6 Правил, суб’єкти господарювання, які мають лікарські засоби, що не підлягають подальшому використанню, подають органам державного контролю за місцем провадження діяльності інформацію про передачу таких лікарських засобів на утилізацію або знешкодження. Інформація про передачу лікарських засобів, що не підлягають подальшому використанню, для утилізації або знешкодження, подається в паперовому та електронному вигляді за формою наведеною Додатку 2 до цих Правил.

Інформацію про суб’єктів, які здійснюють утилізацію та знешкодження можна знайти на  офіційному сайті Міністерства екології та природних ресурсів України посилання: https://www.menr.gov.ua/ у розділі: бізнесу, підрозділ –дозволи та ліцензії – ліцензійний реєстр (поводження з небезпечними відходами).

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Заходи з питань державного ринкового нагляду за 2018 рік

Наступна

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Сумській області щодо правомірності неповідомлення суб’єктів господарювання про проведення перевірки характеристик продукції