МОЗ та представники бізнесу обговорили євроінтеграційні процеси у фармацевтичному секторі

Опубліковано 15.02.2024 о 18:43
Євроінтеграція новини

Міністерство охорони здоров’я разом з представниками бізнесу та партнерами обговорили низку питань, які виникають під час імплементації євроінтеграційної реформи фармсектору.

Для представників фармспільноти були представлені результати перемовин МОЗ з європейськими країнами та міжнародними регуляторними органами. Зокрема, обговорили питання реформування фармацевтичного регуляторного органу, приведення законодавства у відповідність до міжнародних практик та проблеми антимікробної резистентності.

шені питання локалізації фармацевтичних виробництв в Україні, в тому числі з залученням індустріальних парків, та можливості оптимізації (дерегуляції) для недопущення ризиків, повʼязаних з постачанням ліків в Україну. 

За результатами зустрічі були окреслені стратегічні напрями розвитку фармацевтичного сектору в євроінтеграційному шляху, а також обговорені чіткі підходи до створення органу державного контролю у фармгалузі  з урахуванням європейського законодавства та положень нового Закону України «Про лікарські засоби».  

Нарада проведена за сприяння проєкту «Безпечні, доступні та ефективні ліки для українців» (SAFEMed), який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

За матеріалами офіційного сайту МОЗ України

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

Зустріч щодо процедури підтвердження відповідності GMP та державного контролю якості лікарських засобів

Наступна

Впровадження eCTD в Україні