Про затвердження документів з питань забезпечення якості лікарських засобів

Опубліковано 09.08.2023 о 13:20

До відома суб’єктів господарювання інформуємо, що наказом Міністерства охорони здоров’я України від 01.06.2023 № 1003 затверджено стандарти Міністерства охорони здоровʼя України з питань забезпечення якості лікарських засобів, які уводяться вперше, а саме:

1) «Настанова. Лікарські засоби. Настанова щодо допоміжних речовин у реєстраційному досьє на лікарський засіб»;

2) «Настанова. Лікарські засоби. Обовʼязки власників реєстрації стосовно належної виробничої практики».

Вказані вище настанови вводитимуться в дію з дня введення в дію нової редакції Закону України від 28.07.2022 р. № 2469-IX «Про лікарські засоби».

«Настанова. Лікарські засоби. Настанова щодо допоміжних речовин у реєстраційному досьє на лікарський засіб» містить положення (рекомендації), які застосовуватимуться щодо всіх допоміжних речовин у лікарських засобах при складанні реєстраційного досьє, з метою державної реєстрації лікарських засобів, а також при внесенні змін, що стосуватимуться допоміжної речовини в зареєстрованих лікарських засобах.

«Настанова. Лікарські засоби. Обов’язки власників реєстрації стосовно належної виробничої практики» містить положення, які стосуються обов’язків, пов’язаних з належною виробничою практикою (GMP), що покладаються на власників реєстраційних досьє.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Print button Версія для друку

Попередня

25 серпня 2023 року вводиться в дію нова редакція Додатку 1. «Виробництво стерильних лікарських засобів.» стандарту Міністерства охорони здоров’я України до настанови «Лікарські засоби. Належна виробнича практика. СТ-Н МОЗУ 42-4.0:2020»

Наступна

Результати засідання, що відбулось 10 серпня 2023 року, робочої групи з питань оцінки результатів інспектувань виробництв лікарських засобів на відповідність вимогам належної виробничої практики